fbpx
Політика

Россільгоспнагляд не пропускає в торговельні мережі небезпечну яловичину із США

 Представник Россільгоспнагляду повідомив про те, що відкликає з російських торгових мереж велику партію безкісткової яловичини із США, яка заражена трьома штамами кишкової палички і потенційно небезпечна для здоров’я.

 Як повідомляється на офіційному сайті відомства, "причиною відкликання стало виявлене при лабораторному моніторингу забруднення яловичини трьома штамами кишкової палички – E. coli". У зв’язку з цією обставиною, Россільгоспнагляд попередив, що "інфікування шігатоксін-продукуючими штамами кишкової палички здатне призвести до тяжких наслідків, включаючи розвиток гемолітичного уремічного синдрому".

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 А крім того, за відомостями російського наглядового відомства, компанія United Processing LLC, яка поставила яловичину зі Сполучених Штатів на російський ринок, не зареєстрована в якості офіційного постачальника. Напередодні відомство повідомило про спалах ціклоспоріаза в США, що охопив вже 17 штатів.

 Також повідомляється, що відомством проводиться моніторинг ситуації.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: