fbpx
Спорт

Легка атлетика. Чемпіонат світу. «Провальна» кваліфікація для України

 У перший день змагань на чемпіонаті світу з легкої атлетики в Москві не всі українські спортсмени зуміли пройти етап кваліфікації.

 У перший день чемпіонату світу атлети з України взяли участь у 9-ти видах спорту – у кваліфікації взяв участь молотобоєць Євген Виноградов, стрибунки у довжину Марина Бех та Ганна Корнута, Владислав Ревенко, Іван Єрьомін та Олександр Корчмід – у стрибках з жердиною. Крім того, в попередніх забігах взяли участь Наталія Пигида (400 м), Тарас Бибик (800 м) і Валентина Жудіна (3000 м з/п). У марафоні була заявлена ​​українка Катерина Карманенко. Наталія Семенова взяла участь у метанні диска, а Олексій Касьянов представляв Україну в десятиборстві.

 На жаль, але з 4-х можливих попадань у фінал змагань українські атлети не зуміли пройти етап кваліфікації в жодному з випадків.

 Виноградов метнув снаряд лише на 72,9 м, що забезпечило йому 18-е місце серед спортсменів, що стартували. Корнуті не вистачило якихось 5 см, щоб випередити американських атлеток Фунмі Джим і Брітні Рис. Марина Бех стрибнула всього лише на 6,31 м, посівши у підсумку 25-е місце.

 Зате постаралися українські бігунки – Валентина Жудіна та Наталія Пигида. Обидві українки пройшли 1-й етап змагань, показавши відповідно 11-й (9.37,79) та 9-й (51,17) результати. Тарас Бибик задовольнявся лише 38-м місцем у забігу на 800 метрів – 1.49,39.

 Крім того, у марафоні українка Катерина Карманенко фінішувала лише на 31-му місці з часом 2.48,18.

 За результатами першого дня змагань десятиборців, Олексій Касьянов займає 22-е місце (4012 очок).

 Вже на другий день змагань у Москві виступи почне Олексій Касьянов (багатоборство), Галина Облещук та Ольга Голодна, Наталія Погребняк та Олеся Повх у забігах на 100-метрівці, ходоки Іван Лосєв, Андрій Ковенко та Руслан Дмитренко (гонка на 20 км) , а також Наталія Пигида у півфіналі 400-метрівки.

 За матеріалами: isport.ua

Читайте також: