fbpx
Право

Депутат Шеїн звернувся до прокуратури з приводу квартири Собяніна

 Депутат обласної думи Астрахані Олег Шеїн підтримав ініціативу опозиційного кандидата на посаду мера Москви Олексія Навального і звернувся до глави столичної прокуратури Сергія Куденеєва з проханням перевірити законність приватизації родиною т.в.о. московського градоначальника Сергія Собяніна квартири поряд з Білим домом.

 У своєму блозі Шеїн розмістив текст листа, адресованого голові прокуратури. Депутат просить уточнити, на яких саме підставах була виділена ця елітна житлоплоща. Якщо квартира має статус службової, то ні Собянін, ні його дочка не мали права її приватизувати, уточнює Шеїн, посилаючись на федеральний закон номер 84-ФЗ. Також астраханський нардеп вказує на те, що приватизувати службову житлоплощу можна тільки за умови, що Сергій Собянін є сиротою, погорільцем, хворим на епілепсію, туберкульоз і т.д., тобто, належить до однієї з категорій громадян, які мають право на приватизацію службової площі.

 Прес-служба т.в.о. мера Москви заявляє, що житлоплоща була приватизована в суворій відповідності з законом. Тієї ж версії дотримується і керівник справами президента – за словами прес-секретаря управління Віктора Хрекова, квартиру Собяніну видали як одному з вищих посадових осіб у країні.

Квартира Собяніна (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: