fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

В українських містах з’явилися отруйні павуки

 В українських містах почали з’являтися небезпечні членистоногі. Повідомляється про те, що на Дніпропетровщині люди бачили каракуртів і тарантулів. Зазначимо, що раніше отруйних павуків можна було бачити в Криму, а також в деяких регіонах Миколаївщини та Херсонщини, однак небезпечні павуки стали перебиратися і в інші місця проживання.

 Ряд українських ЗМІ, з посиланням на видання «Сегодня», повідомляє про те, що небезпечних членистоногих в Україні тепер можна зустріти на півдні Дніпропетровщини, а саме: у Марганці, Нікополі та Орджонікідзе. Появу павуків у цих місцях підтверджують і в Дніпропетровському обласному лабораторному центрі. У цій організації повідомили, що до них приносять часто невідомих особин, а зміна місць проживання павуками могла відбутися унаслідок змін клімату.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 У ЗМІ наводяться слова паразитолога Євгена Смоліна, який розповів про те, що укус каракурта небезпечний і може бути навіть смертельним. При цьому фахівець відзначає, що сам укус неболючий, а симптоми, після укусу, виглядають так: «починається ломота в м’язах, напружений черевний прес, в роті відзначається сухість, підвищується температура, у людини не відходять гази». Крім того, у людини при важких випадках може спостерігатися «сплутаність свідомості, спазми, судоми, паралічі, почуття страху, підвищений тиск, на обличчі з’являється гримаса смерті, відбувається набряк легенів».

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Фахівці рекомендують у випадках укусу павуків звертатися до медиків.

 Відзначається, що в даний момент на Дніпропетровщині не було зареєстровано укусів людей отруйними павуками. Такі дані наводяться з посиланням на обласну СЕС.

 За матеріалами: podrobnosti.ua

Читайте також: