fbpx
Політика

Британський прем’єр відмовився оголошувати бойкот Олімпіади в Сочі

 Прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив напередодні, що Сполучене королівство відмовляється бойкотувати Олімпіаду в Сочі через російський закон про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин.

 Ця заява прем’єра опублікована в його мікроблозі в Twitter і адресована британському актору і борцю за права ЛГБТ Стівену Фраю, який закликає співвітчизників до бойкоту. За словами Кемерона, він, звичайно ж, цілком розділяє побоювання Фрая у зв’язку з утиском прав гомосексуалів в Росії, але, в той же час, вважає, що Великобританія зможе якось змінити ситуацію тільки у разі участі в Зимових Олімпійських іграх у Сочі, а не бойкотуючи їх.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Раніше Стівен Фрай, сам відкритий гомосексуал, опублікував на своєму сайті лист, адресований Девіду Камерону і Міжнародному олімпійському комітету, в якому закликав бойкотувати Олімпіаду-2014 через утиски прав ЛГБТ в Росії.

 Винним у ситуації з правами гомосексуалів Фрай називав особисто президента РФ Володимира Путіна, який, за словами актора, «робить із людей нетрадиційної орієнтації козлів відпущення точно так само, як Гітлер з євреїв».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Нагадаємо, з кінця червня в Росії набув чинності федеральний закон про заборону пропаганди нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх, який був негативно сприйнятий на Заході, так як частина міжнародного співтовариства вважає, що заборона пропаганди нетрадиційного сексу серед неповнолітніх ущемляє права гомосексуалів.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: