fbpx
Україна

Ялта почала святкувати своє 175-річчя

   У Ялті розпочалися заходи з відзначення 175-ї річниці заснування міста.  

 "2013-2015 роки мають стати переломними у розвитку Ялти. З’явилися реальні можливості, щоб був створений такий курортно-економічний потенціал у розвитку Ялти, який дозволить збільшити бюджет міста. Вже цього року кількість відпочиваючих майже на 14 відсотків більше, ніж у минулому" , – заявив журналістам Ялтинський міський голова Сергій Ілаш під час заходів з відзначення 175-х роковин Ялти.  

  За його твердженням, сьогодні розвиток міста здійснюється відповідно до Стратегії економічного і соціального розвитку Великої Ялти до 2015 року, але цього року належить розробити Комплексну програму соціально-економічного розвитку Ялти на період до 2020 року в рамках Стратегії розвитку Автономної Республіки Крим на період до 2011 – 2020 роки.  

 "Згідно зі стратегією, в перспективі Ялта – це місто з розвиненою курортно-рекреаційною інфраструктурою, сферою послуг. Місія Ялти – служити базовим центром України для цілорічного санаторно-курортного лікування, оздоровчого відпочинку її населення, центром конгресного, спортивного та круїзного туризму", – уточнив С.Ілаш. Градоначальник вважає, що, оскільки Стратегія була прийнята в 2004 році, вона потребує корегування.  

Читайте також:  Два роки тому на Харківщині загинув керівник "Правого Сектору" Львівщини Тарас Бобанич

 "Зокрема, вже поставлено завдання – зробити Ялту головним цілорічним курортом Причорномор’я. У курортній сфері створити у Великій Ялті єдиний курортний простір, з європейськими стандартами сервісу. Забезпечити гостям якісний, різноманітний відпочинок, а городянам – комфорт", – конкретизував С.Ілаш.  

 Ялтинський міський голова також відзначив важливість того, що за останні півтора місяці поставлено ряд амбітних цілей, серед яких – домогтися того, щоб Ялта стала самодостатнім містом і найчистішим в Україні.  

 Як раніше повідомлялося, сьогоднішнє святкування розпочнеться з молебня на славу міста Ялти. Вже з 10:00 ялтинці та гості зможуть почати відвідування в акваторії порту морського тральщика "Черкаси" Військово-Морських Сил Збройних Сил України.  

Читайте також:  СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгвардію в Криму

 Паралельно відкриють свої двері для вільного відвідування відділи Ялтинського історико-літературного музею, Будинок-музей Чехова, "Поляна казок", а з 12:00 – унікальна інтерактивна виставка 3D живопису.

 О 14:00 на набережній, в районі Каплиці Новомученників і Сповідників російських, пройде урочиста церемонія посвячення в юнги вихованців Ялтинського клубу моряків.  

 У цей же день о 13:00 в музеї готелю "Брістоль" відбудеться відкриття виставки робіт дітей з міст-побратимів "Моє улюблене місто".  

 О 18:00 розпочнеться святковий концерт в концертному залі "Ювілейний", а о 19:00 на набережній – святкова шоу-програма "Ялта в усі часи".  

 О 23:00 в акваторії морського порту розпочнеться святковий феєрверк, після чого відбудеться дискотека.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: