fbpx
Новини світу

Міжнародний аеропорт «Харків» прийняв найбільший літак у своїй історії – АН-124 «Руслан»

   Міжнародний аеропорт "Харків" (МАХ) прийняв найбільший літак у своїй історії – військово-транспортний АН-124 "Руслан", повідомляє прес-служба компанії DCH, яка через компанію "Нью Системс АМ" управляє аеропортом.  

 "Максимальна злітна маса АН-124 складає 392 тонни … У Міжнародний аеропорт "Харків"  АН-124, що належить російській авіакомпанії "Політ", прибув з Баку для транспортування несправного літака Beechcraft B200 King Air до Німеччини, на місце проведення ремонтних робіт. Того ж дня, відразу після завершення навантаження, АН-124 "Руслан" вилетів до Берліна", – йдеться в повідомленні прес-служби.  

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

 У ньому також наголошується, що приліт "Руслана" став "відповідальним випробуванням на міцність" злітно-посадкової смуги аеропорту, яке пройшло успішно.  

 Злітно-посадкова смуга МАХ була реконструйована в рамках підготовки Харкова до Євро-2012. В даний час її довжина становить 2500 м, ширина 45 м.  

 Реконструкція аеропорту проведена у форматі приватно-державного партнерства. Загальна сума інвестицій бенефіціара DCH Олександра Ярославського в проект становить $ 107,2 млн. (аеровокзальний комплекс і прилегла територія). Сума фінансування, виділеного з державного бюджету на реконструкцію аеродромного комплексу, – $ 191,3 млн.  

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: