fbpx
Політика

У Guardian з’явилися нові секретні дані від Сноудена

 Інтернет-сайт британського видання Guardian знову опублікував секретні дані від Едварда Сноудена. Цього разу в документах йдеться про лазівку в американському законі, яка дозволяє Агентству національної безпеки (АНБ) США без відповідного ордера отримувати особисті дані американських громадян.

 Раніше було відомо про те, що американські законодавчі норми дозволяють АНБ отримувати доступ до комунікацій іноземних громадян або осіб, які перебувають за межами США. Як виявилося, в жовтні 2011 року в даний документ були внесені поправки, які і дозволяють використовувати "імена та ідентифікаційні дані осіб із США в рамках запиту".

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Під цими даними мається на увазі така інформація, як номери телефонів, адреси електронної пошти, IP-адреси та ім’я користувача, а також ім’я та прізвище громадянина.

 За словами сенатора Рона Вайда, ці "лазівки в законі" дозволяють "вивчати телефонні переговори і електронну пошту законослухняних американців без ордера".

 У Guardian також відзначили, що нові викриття Сноудена контрастують із запевненнями президента США Барака Обами і керівників розвідслужб про те, що громадяни США захищені від програм стеження АНБ.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: