fbpx
Політика

ООН: «Ізраїль серйозно порушив резолюцію Радбезу, проникнувши на територію Лівану»

 Командувач Тимчасовими силами ООН в Лівані (ТСООНЛ) генерал Паоло Серра заявив, що ізраїльські військові серйозно порушили резолюцію Ради Безпеки всесвітньої організації – вони перейшли "блакитну лінію" – демаркаційну межу, що розділяє дві країни.

 Бейрут поскаржився ТСООНЛ, що патруль Армії оборони Ізраїлю незаконно проник на буферну зону на півдні Лівану, в той час як резолюція РБ ООН 1701 забороняє присутність на цій території будь-яких озброєних осіб за винятком сил безпеки країни і миротворців ООН.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 "Хоча слідчі ТСООНЛ все ще продовжують роботу, очевидно, що присутність ізраїльських солдатів у Лівані, які перейшли "блакитну лінію", є серйозним порушенням положень резолюції Ради Безпеки 1701", – наголошується в поширеній заяві Паоло Серра.

 У документі також говориться, що ВСООНЛ з цього приводу вже висловив ізраїльській стороні рішучий протест і закликав її співпрацювати в розслідуванні інциденту. В результаті проникнення ізраїльського військового патруля на ліванській території стався вибух, пораненими виявилися чотири солдати єврейської держави.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

 За матеріалами: РИА Новости.

Читайте також: