fbpx
Політика

Уряд Чехії в повному складі пішов у відставку

 Глава чеського уряду Іржі Руснок повідомив, що в ході засідання Кабінету міністрів у п’ятницю було прийнято постанову про відхід у відставку.

 «Саме так, як я і говорив раніше в Палаті депутатів, сьогодні на засіданні уряду ми прийняли рішення піти у відставку. Я попросив канцелярію президента, щоб пан президент прийняв мене для офіційного вручення прохання про відставку. Мені було призначено на вівторок (13 серпня), полудень», – розповів прем’єр-міністр журналістам.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 За словами глави уряду Чехії, всі члени уряду поки продовжують виконувати свої обов’язки, міністри також обіцяли продовжити свою роботу і після саморозпуску Палати депутатів до дострокових виборів.

 Нагадаємо, ще в середу палата депутатів парламенту Чехії винесла вотум недовіри уряду. Також очікується, що 16 серпня парламент Чехії почне обговорення питання про саморозпуск Палати депутатів. Після цього, згідно з чинною Конституцією, глава держави оголосить дату дострокових виборів, які, швидше за все, відбудуться в середині осені.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: