fbpx
Новини світу

У ході зіткнень в Північній Ірландії постраждали 26 співробітників поліції

 У п’ятницю ввечері в Белфасті відбулися зіткнення між католиками і протестантами, в результаті яких постраждали 26 співробітників поліції, які намагалися запобігти насильству. Про це в суботу повідомляють ЗМІ.

 Почалися заворушення в ході параду католиків, які виступають за об’єднання всієї Ірландії в одну державу. Члени протестантської громади, які є прихильниками збереження Північної Ірландії у складі Сполученого Королівства, зробили спробу перепинити їм шлях на головну вулицю Белфаста. Крім того, лоялісти атакували і співробітників поліції, яких закидали пляшками і цеглою.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Для розгону натовпу демонстрантів поліцейські застосували водомети і гумові кулі, а також правоохоронці задіяли собак. З 26 постраждалих співробітників поліції п’ятеро були госпіталізовані. За інформацією правоохоронних органів, в результаті дій поліції постраждали лише двоє громадян. Крім того, в ході безладів в головному місті Північної Ірландії демонстранти розбили вітрини магазинів і підпалили декілька автомобілів.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: