fbpx
Політика

Сергій Собянін не братиме участі у дебатах

 Майбутні вибори московського мера, які повинні відбутися в єдиний день голосування 8 вересня, стануть в новітній російській історії, мабуть, найдивнішими. Спочатку головний кандидат на пост столичного градоначальника Сергій Собянін відмовився виставляти свою кандидатуру від партії і пішов на вибори самовисуванцем. Потім цей же кандидат став надавати всіляку підтримку своєму найближчому суперникові Олексію Навальному. А тепер і зовсім тимчасово виконуючий обов’язки мера Москви Сергій Собянін відмовився брати участь у передвиборних теле-і радіодебатах.

 Про рішення Собяніна заявила сьогодні, 10 серпня, керівник громадського штабу кандидата Людмила Швецова. За її словами, в.о. московського градоначальника замість дебатів має намір зосередити свою діяльність на спілкуванні з мешканцями столиці. «Дебати – це можливість, а не обов’язок», – додала Людмила Швецова.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Деякі російські ЗМІ, ще минулого місяця дізнавшись, що Собянін може відмовитися від участі в дебатах, поширили інформацію про те, що він «побоюється опозиціонера Олексія Навального і хоче уникнути хамства в ефірі». Коментуючи цю інформацію, Сергій Собянін пояснив, що його опоненти набагато менш відомі, ніж він, тому дебати з т.в.о. мера «допоможуть їм розкрутитися».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Нагадаємо, кандидати в мери Москви (Сергій Собянін, Олексій Навальний, Іван Мельников, Михайло Дегтярьов та Микола Левич) мають право вести агітаційну кампанію в ЗМІ, починаючи з сьогоднішнього дня. Для дебатів доступні тільки ті майданчики, які у встановлені законом терміни подали відповідні заяви в московську міську виборчу комісію, вказавши розцінки на друковані площі або ефірний час. Передвиборна агітація повинна завершитися о 00:00 7 вересня, за добу до дня виборів.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: