fbpx
Спорт

У Москві розпочинається Чемпіонат світу з легкої атлетики

 У Москві в суботу стартує XIV Чемпіонат світу з легкої атлетики і почнеться він жіночим марафоном, маршрут якого проходитиме від "Лужників" по Фрунзенській, Пречистенській, Кремлівській набережних, по Васильєвському спуску і назад.

 А ввечері, о 21:05 за московським часом на Великій спортивній арені в "Лужниках" відбудеться урочиста церемонія відкриття чемпіонату світу. Програма відкриття поки тримається в таємниці, але вже відомо, що в "Лужники" приїде президент країни Володимир Путін, глава Міжнародного олімпійського комітету Жак Рогге, президент Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ) Ламін Діак, глава Олімпійського комітету Росії Олександр Жуков, а також голова оргкомітету чемпіонату, міністр спорту Росії Віталій Мутко та інші офіційні особи.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 У російську столицю для участі в змаганнях ще тиждень тому прибув Усейн Болт, також, «повболівати» за сина на московських трибунах приїхала і його мама, за словами бігуна, "його найкращий вболівальник". Всі легкоатлети, яким вдасться встановити світові рекорди в ході московського чемпіонату, отримають по 100 тисяч доларів, а загальний призовий фонд XIV чемпіонату світу з легкої атлетики становить більше семи мільйонів доларів.   

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 За матеріалами: vesti.ru.

Читайте також: