fbpx
Політика

Лавров і Керрі провели зустріч 2+2

 Глави зовнішньополітичних відомств Росії та Сполучених Штатів Сергій Лавров і Джон Керрі у п’ятницю зустрілися у форматі 2+2 і обговорили в ході переговорів у Вашингтоні ситуацію навколо надання тимчасового притулку в Росії екс-співробітнику ЦРУ Едварду Сноудену.

 Як йдеться в повідомленні російського МЗС: "Лавров і Керрі розглянули актуальну проблематику двостороннього порядку денного, включаючи завдання стимулювання торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва, продовження діяльності російсько-американської президентської комісії, просування культурних обмінів, а також ситуацію навколо надання тимчасового притулку в Росії Едварду Сноудену і проблеми із забезпеченням прав російських громадян у США".

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Крім того, на зустрічі були порушені питання з проблематики ПРО і була досягнута домовленість про продовження експертного діалогу в контексті стратегічної стабільності. У рамках зустрічі глави МЗС обох країн підтвердили свою зацікавленість у проведенні конференції Женева-2, присвяченій ситуації в Сирії.

 Серед інших порушених тем – ситуація в Афганістані після виведення міжнародних сил, ядерні проблеми Ірану і КНДР. У переговорах взяли участь: з російського боку – Сергій Лавров і Сергій Шойгу, з американської – Джон Керрі і Чак Хейгел.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 За матеріалами: vesti.ru.

Читайте також: