fbpx
Авто

Російські автомобільні номери будуть оснащені мікрочіпами

 До 6 листопада 2013 року за дорученням прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва повинні бути підготовлені пропозиції щодо обов’язкового оснащення державних реєстраційних автомобільних знаків чіпами з технологією радіочастотної ідентифікації (RFID). Дане розпорядження глава Кабміну віддав за підсумками засідання президії ради при президенті Росії з модернізації економіки та інноваційного розвитку РФ, що відбулося сьогодні, 9 серпня.

 Відповідальними за розробку нової програми призначені міністерство внутрішніх справ, міністерство комунікацій і зв’язку, міністерство промисловості і торгівлі, а також міністерство фінансів. Про те, які цілі і завдання переслідує дана програма, інформація відсутня.

 Ні для кого не є секретом, що застосування в номерах радіочастотних міток дозволяє ідентифікувати автомобіль на певній відстані. Радіус дії мікрочіпів може становити до ста метрів. Машини, оснащені такими чіпами, можна ідентифікувати, наприклад, на платних трасах або в зоні установки апаратів, що відстежують швидкісний режим.

Автономери – під тотальний контроль (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: