fbpx
Політика

Обама: «США варто провести переоцінку відносин з Росією»

 Президент США Барак Обама на своїй прес-конференції заявив, що Вашингтону необхідно взяти паузу для того, щоб провести переоцінку відносин з Росією. На його думку, в Москві, з приходом до влади Володимира Путіна, наростає антиамериканська риторика.

 При цьому Обама зазначив, що раніше Москва і Вашингтон змогли досягти великих успіхів у вирішенні найрізноманітніших питань, зокрема, це стосується ситуації в Афганістані, а також, вступу Росії до СОТ. У той же час, зараз, на думку Обами, в Москві знову відроджуються стереотипи «холодної війни».

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Американський президент при цьому зауважив, що у нього особисто нормальні відносини з президентом Росії Володимиром Путіним, і вони можуть прямо і конструктивно обговорювати найрізноманітніші питання.

 З приводу своєї відмови від запланованої раніше зустрічі з Володимиром Путіним, Обама сказав наступне: «Рішення не брати участь у саміті пов’язано не тільки зі Сноуденом. У нас не було достатнього прогресу з низки питань».

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Американський президент, крім іншого, заявив, що не вважає за потрібне бойкотувати Олімпіаду в Сочі, незважаючи на те, що не згоден з російським законом про заборону гей-пропаганди серед неповнолітніх.

 За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: