fbpx
Політика

Західні журналісти створили Фонд захисту джерел інформації, який підтримає Едварда Сноудена

 Журналістський фонд на захист джерел інформації, створений західними журналістами на підтримку екс-співробітника ЦРУ Едварда Сноудена, розпочав збір коштів, для того, щоб допомогти йому оплачувати витрати на адвокатів. Про це йдеться в повідомленні, що з’явилося на сайті FundRazr, який спеціалізується на зборі коштів для різних проектів.

 Про запуск фонду оголосила незалежна юридична фірма Derek Rothera & Company, яка повідомила, що Сноуден буде першим одержувачем допомоги. Діяльність фонду суворо регламентується британським законодавством, і нині він став єдиним ресурсом для збору грошей, схваленим і WikiLeaks, і самим Сноуденом.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 «Юридичний захист пана Сноудена і супроводжуюча його публічна кампанія стануть довгим і дорогим підприємством, завершити яке можна лише з вашою підтримкою», – йдеться в повідомленні на сайті фонду.

 За 19 годин з початку відкриття збору коштів, сума на рахунку становить майже $ 7 тис. Ці кошти перерахували 73 людини.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 «Зібрані гроші будуть спрямовані на юридичну підтримку, так як це буде довгий і дорогий шлях, який ми зможемо пройти тільки з вашою допомогою. Підтримайте право знати. Підтримайте Едварда Сноудена», – йдеться в повідомленні організаторів допомоги.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: