fbpx
Кінотеатри

«Ленфільм» презентував нові проекти на фестивалі «Вікно в Європу»

 На фестивалі «Вікно в Європу», який проходить в ці дні у Виборзі, відбулася презентація нових проектів студії «Ленфільм» – «Крила» і «Дар». Творці представили присутнім фрагменти з обох картин і розповіли про свої роботи.

 «Крила» – це режисерський дебют відомого театрального художника Олексія Лобанова. У сюжеті, презентованому на виборзькому фестивалі, глядачі побачили зворушливу історію про двох сільських хлопчаків, які випадково підстрелили галку з рогатки, несуть її до місцевого чудоковатого старого – колишнього працівника цирку.

 «Це недосконала робота, я сам це розумію. Це кіно знімалося чотири роки тому, за цей час змінилося ставлення до нього, змінився світогляд», – поділився з аудиторією Олексій Лобанов.

 Автори проекту «Дар» представили відеонарізку зі шкільних сцен у дусі радянського кіно, що химерно перегукуються з епізодами в дусі магічного реалізму.

 «Ми спробували, щоб кіно було цікавим і для дитячої аудиторії теж. Але я не можу назвати його дитячим кіно. Я зараз взагалі не дуже розумію, що таке "дитяче кіно". Це просто фільм для сімейного перегляду, я б так сказав», – розповів автор проекту Сергій Карандашов.

 За матеріалами: kinopoisk.ru

Читайте також: