fbpx
Політика

Віталій Кличко буде оптимальним кандидатом у президенти України – нардеп

 Позафракційний народний депутат Олесь Доній упевнений в тому, що лідер фракції «УДАР» зараз був би оптимальним кандидатом у президенти України від опозиції.

 Про це депутат сказав під час інтерв’ю.

 За словами Олеся Донія, зараз чинна влада збирається продовжити свої повноваження «до безкінечності». Позафракційний депутат упевнений в тому, що «Регіони» не хочуть правити лише 5 років, вони планують ще 2 терміни нинішнього президента, після чого, можливо, ще два терміни і для його сина.

 Олесь Доній переконаний, що це згубним чином вплине на Україну. Він зазначив, що не приховує своїх симпатій до Віталія Кличка і його команди, а також вважає, що саме у нього сьогодні найбільше електоральне поле з кандидатів на президентський пост від опозиції.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 «Тобто тут йдеться не про персональні симпатії, а суто про політтехнологічний розрахунок. Адже в Україні боротьба під час президентських кампаній в значній мірі відбувається між російськомовними і україномовними полями», – пояснив колишній політолог.  

 У даному випадку, стверджує Олесь Доній, у лідера «УДАРу» значно більший простір для залучення додаткових союзників, ніж у будь-кого іншого.

 На питання про те, чи менше «електоральне поле» навіть у Юлії Тимошенко, Олесь Доній відповів: «Соціологія вся показує, що на сьогодні у Юлії Тимошенко, на жаль, дещо негативний рейтинг».

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 На думку Олеся Донія, зараз у партії «УДАР» є можливості для залучення російськомовного електорату, а не тільки україномовного шару населення. «УДАР» може залучити російськомовний електорат, «який іноді коливається, і якому вселили, що все українське – це погано, тому Віталій Кличко для них не небезпека, і при ньому великого переділу, якого сильно боїться середній клас, не буде».

 За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: