fbpx
Політика

Віктор Янукович привітав Ольгу Харлан із завоюванням звання чемпіонки світу з фехтування

 Президент України Віктор Янукович сьогодні привітав українську шаблістку Ольгу Харлан із завоюванням золотої медалі в індивідуальних змаганнях з фехтування на чемпіонаті світу 2013 року. Нагадаємо, чемпіонат світу з фехтування проходить зараз у столиці Угорщини – Будапешті.

 «У напруженій боротьбі у фіналі Ви впевнено здобули важливу перемогу, що свідчить про Ваш професіоналізм та особисту майстерність. Будьте і надалі для всіх наших спортсменів яскравим прикладом наполегливості у підкоренні високих спортивних вершин в ім’я України», – сказано у привітанні Януковича.

 Крім того, Віктор Янукович побажав українській спортсменці «щастя, здоров’я і нових досягнень».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Раніше повідомлялося, що Ольга Харлан виграла чемпіонат світу з фехтування.

 У півфіналі Ольга Харлан одним ударом «впоралася» з чемпіонкою Олімпіади в Лондоні кореянкою Жійон Кім. Не можна не відзначити характер української шаблістки, тому що впродовж всього поєдинку Ольга Харлан поступалася в рахунку, але коли на табло показали 12:14 на користь кореянки, українка змогла перевернути хід бою на свою користь. У підсумку Харлан не просто зрівняла рахунок, а й завдала кореянці п’ятнадцятий переможний удар.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Дуже непростим виявився і «фінальний бій» з російською спортсменкою Катериною Дяченко. Першу половину бою Ольга Харлан відфехтувала «на відмінно», і на перерву шаблістки йшли з рахунком 8:1 на користь українки. Проте вже після «хвилинного роздуму» Катерина Дяченко поміняла тактику і почала стрімкими темпами наздоганяти Харлан. Удар за ударом, і ось росіянка зрівняла рахунок бою – 12:12. Але Ольга Харлан знову проявила стійкість характеру і завдавши росіянці три безперечно виграшних удари, виграла титул чемпіонки світу.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: