fbpx
Економіка

S&P: рейтинг Дніпропетровська – на рівні «B» з негативним прогнозом

 У міжнародному рейтинговому агентстві Standard & Poor’s підтвердили довгостроковий рейтинг Дніпропетровська на рівні «В» з негативним прогнозом. Про це повідомили представники рейтингового агентства.

 У S&P наголосили, що рейтинг Дніпропетровська обумовлений нестабільною системою державного фінансування, що обмежує фінансову гнучкість цього міста. Крім того, на дніпропетровський рейтинг вплинула заборгованість ЖКГ за тепло і воду, яка на сьогоднішній день складає близько 30% від загального бюджету.

 В агентстві зазначили, що і прострочена кредиторська заборгованість муніципальних підприємств Дніпропетровська як і раніше впливає на рейтинг міста. Зокрема, на неоплачені послуги за опалення і воду в Дніпропетровську зараз припадає велика частина накопиченої кредиторської заборгованості. Додамо, що розмір цієї заборгованості так і не знизився за останні роки.

 Сьогодні позиція ліквідності Дніпропетровська є нейтральною, впевнені в Standard & Poor’s.

 На думку експертів з S & P, надходження грошей до бюджету Дніпропетровська протягом наступного року перевищить обслуговування існуючого боргу. Повідомляється також, що кредиторська заборгованість Дніпропетровська складається не тільки з виплат за ЖКГ, а й погашення кредиту, наданого раніше на розвиток міста Європейським Банком реконструкції та розвитку і Європейським Інвестиційним Банком.

 За прогнозами агентства Standard & Poor’s, в 2013-2015 роках операційний прибуток Дніпропетровська складе близько 4% поточних доходів. У S&P відзначили також, що негативний прогноз міста обумовлений негативним прогнозом по всій Україні.

 Нагадаємо, що 1 липня 2013 року рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг України в національній та іноземній валюті на рівні «В», змінивши прогноз по рейтингах до негативного.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: