fbpx
Політика

«Євроінтеграція не припускає зростання економіки України ні зараз, ні в майбутньому», – Віктор Медведчук

 Курс на європейську інтеграцію передбачає, що зростання економіки України не буде ні зараз, ні в найближчому майбутньому. Про це в блозі повідомив Віктор Медведчук, лідер Громадського руху «Український вибір».

 За його словами, Євростат і Держстат України синхронно рапортують про спад української економіки, проте потрібно визнати, що в Євросоюзі зараз справи йдуть трохи краще. Зокрема, зниження рівня промислового виробництва в порівнянні з 2012 роком в Євросоюзі склало 1,6%. Для порівняння, в Україні аналогічний показник склав 5,3%.

 «Природа кризових явищ у нас однакова, однак перебіг хвороби та її рецидиви проявляються в дещо різних формах», – зазначає політик.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 У першу чергу, заявив Медведчук, Євросоюз встиг накопичити «жировий запас» в лихі 1990-ті та 2000-ті роки.

 «Як відомо, поки товстий сохне, худий здохне. Останнє – це про Україну», – підкреслив Віктор Медведчук.

 Крім того, всі центральні держави ЄС перерозподіляють «вершки і корінці», завдяки чому падіння припадає на країни європейської периферії, – Болгарію, Ірландію, Грецію, Іспанію, Литву та інші. У той же час провідні країни відбуваються лише символічним зниженням у долі відсотка.

 На думку політика, зростання Україні просто необхідне. І не 1-2%, а мінімум 5-6%, стверджує Медведчук.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 При цьому, вважає політик, зараз Україна має всі можливості для ривка. Вже є економічно прораховані обгрунтування. Ці обгрунтування передбачають участь України в Митному союзі, що дає можливість відновлення і розвитку економіки. Але такий план сильно «бісить» прихильників євроінтеграції.

 «Вони, судячи з усього, вже розписали план утилізації України взамін на затишні вілли на березі Середземного моря. Тому їм важко прийняти, що пацієнт в останній момент може усвідомити, що відбувається і втекти від лікаря, який його збирається не лікувати, а обробити на органи», – підсумував Віктор Медведчук.

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: