fbpx
Театр

У Хорватії, США та Канаді покажуть спектакль про Тимошенко

 Хорватський режисер Яків Седлар, який поставив спектакль «Хто хоче вбити Юлію Тимошенко?», розповів про те, що глядачі зможуть подивитися його в Канаді, Сполучених Штатах, а також у Хорватії. Він сподівається на те, що коли-небудь покаже свою виставу в Києві і в першому ряду сидітиме сама Юлія Тимошенко.  

 «Це наше бажання», – повідомив Седлар.  

 Режисер стверджує, що його спектакль як і раніше, збирає повні зали, а критики схвально відгукуються про нього. На його думку, люди будуть дивитися спектакль і далі.  

 «Ми в постановці хотіли описати ситуацію, в якій опинилася жінка, що не заслужила такого покарання. Тому що вона не зробила того, в чому була звинувачена». – зазначив Яків Седлар.  

 За його словами, тема Юлії Тимошенко – не суто українська і вона цікава багатьом, тому що в ній зачіпається не тільки політика, але також і доля людини, що є символом для свого народу.  

 Як зазначив режисер, завдання мистецтва зробити так, щоб через театр люди дізналися більше про Тимошенко. Він вважає, що люди повинні знати про те, що ж відбулося насправді.  

 Примітно, що дочка Юлії Тимошенко Євгенія, подивившись спектакль, назвала його правдивим.   

 За матеріалами: izvestia.ru

Читайте також: