fbpx
Міжнародна економіка

ФАС викрила чотири авіакомпанії в ціновій змові

 Фахівцями антимонопольної служби Росії була проведена робота, в результаті якої їм вдалося довести факт цінової змови авіаперевізників на маршруті Москва – Іркутськ. Як пояснили в прес-службі ФАС, порушниками антимонопольного законодавства визнані ВАТ "Аэрофлот", ВАТ "Ютэйр", авіакомпанія "Сибирь" і ВАТ "Уральские авиалинии".

 Зі скаргою саме на цих перевізників у регіональне УФАС звернулися пасажири, які поскаржилися на те, що летіти з Іркутська в Москву набагато дорожче, ніж з Чити, Красноярська або Улан-Уде.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 У ході розслідування антимонопольники дослідили велику кількість тарифних планів цих авіакомпаній, враховуючи дані про вартість пально-мастильних матеріалів, послуг заправки і наземного обслуговування.

 "Експерти дійшли висновку, що незважаючи на те, що ці авіакомпанії мають різні витрати, різну маршрутну мережу, на напрямку з Іркутська до Москви і назад всі вони пропонували практично однакові – максимальні – тарифи на квитки. Інші маршрути цих же перевізників суттєво відрізняються за цінами", – зазначили співробітники ФАС.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 За матеріалами: rosbalt.ru

Читайте також: