fbpx
Політика

Американський поштовий сервіс, обслуговуючий Едварда Сноудена, закрили

 Як стало відомо, в США закрився відомий поштовий сервіс Lavabit, яким користувався колишній співробітник ЦРУ Едвард Сноуден. Його власник напередодні оголосив про тимчасове закриття ресурсу.

 На сайті Lavabit з’явилося повідомлення, в якому Лейдар Левісон – власник сервісу, заявляє, що не може «законно» розповісти про причини, які призвели до закриття ресурсу.

 «Думаю, ви маєте право знати, що відбувається, і перша поправка повинна гарантувати мені свободу слова в таких ситуаціях. На жаль, Конгрес прийняв закони, які стверджують зворотне», – написав у своєму повідомленні Левісон. Він також додав, що стояв перед важким вибором – піти на «злочини проти американських громадян» або пожертвувати десятьма роками роботи над сервісом.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Левісон, також, настійно рекомендує всім бажаючим зберегти свої персональні дані, не користуватися послугами сервісів, розміщених на території США. Левісон заявив, що збирається подати судовий позов у ​​цій справі, і якщо отримає сприятливе рішення суду, його поштовий сервіс відновить роботу.

 Тим часом, Forbes і інші американські ЗМІ повідомили, що закриття сервісу Lavabit може бути пов’язано з відмовою його власника надати американським спецслужбам конфіденційну інформацію про своїх користувачів.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: