fbpx
Політика

Сноуден закликав інтернет-гігантів у США піти за Lаvabit щодо захисту даних

 Колишній співробітник ЦРУ Едвард Сноуден звернувся в п’ятницю до американських інтернет-гігантів, таких як Google, Facebook, Microsoft, Yahoo і Apple з закликом, за прикладом власника сервісу електронної пошти Lavabit, що закрився, почати відстоювати інтереси своїх користувачів.

 Як повідомлялося раніше, Лейдар Левісон, американський програміст і власник сервісу електронної пошти Lavabit, оголосив про тимчасове закриття ресурсу, яким користувався і Сноуден. Левісон, до речі, не розкрив причини його закриття, зазначивши лише, що не має можливості "законно" розповісти про події, які змусили його прийняти таке рішення.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 "Співробітники і керівництво в Google, Facebook, Microsoft, Yahoo, Apple і інші наші інтернет-титани повинні задатися питанням, чому вони не борються за наші інтереси так само, як невеликий бізнес. Захист, який вони представляють на даний момент, полягає в поясненні, що вони змушені діяти відповідно до законодавства, з яким вони не згодні. Але один день простою їхніх служб допоміг би досягти того, чого не зможуть досягти сотні Lavabit", – написала від імені Сноудена британська газета Guardian на своєму інтернет-сайті. При цьому, Сноуден зазначив, що Левісон віддав перевагу припинити 10-річну роботу свого підприємства, не "порушувати конституційні права 400 тисяч користувачів".

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: