fbpx
Кінотеатри

Емір Кустуріца зніме фільм про президента Уругваю

 Всесвітньо відомий сербський режисер Емір Кустуріца анонсував новий проект. На цей раз кінематографіст задумав зняти документальний фільм про президента Уругваю Хосе Мухіке.

 Стрічка під назвою "Народний президент" – хроніка життя 78-річного уругвайського лідера, учасника ліворадикального угруповання "Тупамарос" (Рух національного звільнення). Мухіка і його прихильники для боротьби з режимом використовували збройні методи боротьби: теракти, пограбування банків, взяття заручників. Про все це і планує правдиво розповісти Кустуріца.

 Хосе Мухіка отримав шість кульових поранень, пройшов через тортури, 14 років відсидів за ґратами. Вийшовши на свободу за амністією, він зробив гучну заяву про те, що використання насильницьких методів при захопленні влади – його найбільша помилка.

 Зйомки картини "Народний президент" стартують в грудні поточного року, а реліз фільму намічений на зиму 2014 року. На створення документальної стрічки приватні джерела виділили 3 000 000 доларів. У фільмі будуть використані матеріали з архівів, а також інтерв’ю, які взяв у Хосе Мухікі сам Емір Кустуріца.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: