fbpx
Новини світу

Прес-служба Кабміну: Інформація про вимагання хабарів за поширення британського журналу The Economist в Україні є непрадивою

 Прес-служба українського Кабміну повідомляє про те, що інформація про вимагання хабарів за поширення британського журналу The Economist в Україні є непрадивою. «Протягом останніх днів деякі електронні ЗМІ повідомили неправдиву інформацію про нібито вимагання хабарів за поширення впливового британського журналу The Economist в Україні. При цьому ніяких конкретних, підтверджених фактів такі повідомлення не містили», – йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету міністрів.

 Крім того, в прес-службі Кабміну звертають увагу, що автори таких публікацій «Не погребували звинуваченнями на порожньому місці – до закидів щодо зростання корупції в країні в цілому».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 У повідомленні Кабміну наводяться слова директора ДП "Преса" В. Герасименка, що повідомив, що оприлюднена раніше в ЗМІ інформація не відповідає дійсності. ДП "Преса" продовжує забезпечувати доставку журналу The Economist передплатникам, причому робиться це своєчасно. Відзначається, що з боку ТОВ "Всеукраїнське передплатне агентство" було допущено невиконання умов доставки видання передплатникам. 

 У Кабміні звернулися із закликом до представників ЗМІ «уважно підходити до підготовки повідомлень і публікувати лише перевірені відомості».

 Нагадаємо, що раніше повідомлялося про те, що британський журнал The Economist нібито відмовився від поставок друкованих матеріалів в Україну через корупцію в країні. Повідомлялося, що в The Economist були шоковані розмірами хабарів, які зажадала влада за право займатися бізнесом в Україні. Ця інформація, за повідомленням прес-служби Кабміну, не відповідає дійсності.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Зазначимо, що видання The Economist є англомовним щотижневим журналом новинної спрямованості, що виходять з 1843 року. У 2012 році тираж The Economist перевищив 1 600 000 примірників.

 За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: