fbpx
Право

ЛДПР хоче зобов’язати росіян здавати відбитки пальців, виїзджаючи з міста прописки

 Депутат Державної Думи від Ліберально-демократичної партії Росії Роман Худяков розробив законопроект, який передбачає введення обов’язкової дактилоскопії для громадян, які покидають місто прописки більше ніж на тиждень.  

 Відповідно до даного документа, приїхавши на нову точку, громадянин повинен буде стати на облік і здати відбитки пальців. У разі порушень Худяков пропонує накладати штраф у розмірі 50 тисяч рублів. Крім того, він пропонує, щоб даний законопроект також працював щодо іноземних громадян, які приїжджають до Росії. При цьому іноземцям буде загрожувати жорсткіше покарання – заборону на в’їзд до країни терміном на 15 років.  

 Втім, ініціативу Худякова мало хто оцінив. Голова комісії Громадської палати з міжнаціональних відносин Микола Сванідзе заявив, що прийняття даного законопроекту перетворить Росію на опудало для всього світу.  

 «Це небезпечна і безглузда пропозиція», – підкреслив Сванідзе.

  Відзначимо, що в даний час росіяни повинні зареєструватися за місцем перебування лише в тому випадку, якщо планують затриматися на новому місці більше ніж на 90 днів.   

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: