fbpx
Футбол

Жеребкування Ліги чемпіонів і Ліги Європи. 9 серпня українські клуби дізнаються своїх суперників

 Сьогодні в швейцарському Ньоні відбудеться жеребкування раунду плей-офф Ліги чемпіонів і Ліги Європи. Таким чином, у п’ятницю, 9 серпня, своїх суперників у єврокубках дізнаються чотири українські клуби: «Металіст», «Динамо» (Київ), «Дніпро» і «Чорноморець».

 Нагадаємо, що донецький «Шахтар» стартує в Лізі чемпіонів пізніше, починаючи з групового етапу турніру, а донецький «Металург» за сумою двох матчів не зміг пройти в третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи албанський футбольний клуб «Кукесі».

 Щодо Ліги чемпіонів, то згідно з діючими сьогодні правилами, команди пробиваються в груповий етап турніру двома дорогами: Шляхом чемпіонів і Шляхом представників ліг. Список команд, які йдуть Шляхом представників ліг, і в якому можна побачити харківський «Металіст», виглядає так: «Арсенал» (ENG), «Ліон» (FRA), «Мілан» (ITA), «Шальке» (GER) , «Зеніт» (RUS), ПСВ (NED), «Металіст» (UKR), «Фенербахче» (TUR), «Реал Сосьєдад» (ESP) і «Пасуш» (POR). Суперниками "Металіста" в раунді плей-офф можуть стати німецький «Шальке», англійський «Арсенал», французький «Ліон», італійський «Мілан» і російський «Зеніт».

 Список команд, що пробиваються в груповий етап Шляхом чемпіонів виглядає наступним чином: «Базель» (SUI), «Селтік» (SCO), «Стяуа» (ROU), «Вікторія» (CZE), «Динамо» Загреб (CRO), «Аустрія» (AUT), «Легія» (POL), «Марібор» (SVN), «Лудогорець» (BUL), «Шахтар» (Караганда) (KAZ).

 Жеребкування раунду плей-офф Ліги чемпіонів почнеться о 12:45 за київським часом.

 О 14:00 розпочнеться жеребкування раунду плей-офф Ліги Європи. Серед 62 команд, які візьмуть участь у жеребкуванні, українські «Динамо» (Київ), «Дніпро» і «Чорноморець». Всі учасники жеребкування раунду плей-офф Ліги Європи будуть розбиті на п’ять груп, в яких будуть сіяні і несіяні команди. Такий поділ буде проводитися згідно з рейтингом клубів на початок сезону.

 Зазначимо, що сьогодні дізнаються імена своїх суперників добре відомі українським уболівальникам російські «Рубін», «Спартак» і «Кубань», а також тбіліське «Динамо» і молдавський «Шериф».

Читайте також: