fbpx
Політика

«Відкрита громадська платформа» почне роботу восени – Олег Рибачук

   З восени 2013 року громадські організації України та представники парламентських фракцій почнуть разом працювати над найактуальнішими для країни законопроектами, сказав в інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна" засновник і керівник громадської організації "Центр UA" Олег Рибачук.  

 "З осені збираємося запускати новий проект. Напередодні літніх канікул домовилися з депутатами створити такий майданчик під назвою "Відкрита громадська платформа" – для діалогу представників усіх фракцій та громадських організацій. Депутати сказали, що вітають цю ініціативу і готові працювати з громадянським суспільством за важливих для нас напрямами, подавати на розгляд Верховної Ради ключові для країни законопроекти. І ми домоглися від політиків обіцянки, що вони будуть брати активну участь у створенні цього законодавства", – сказав О.Рибачук, додавши, що на сьогодні вже виділено близько 30 таких важливих законопроектів.  

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Він підкреслив, що "Відкрита платформа" є прикладом того, як громадські організації можуть посувати партії до реальних дій. "У всьому світі активна громадськість – не опозиція – задає тон суспільству. Хоча, безумовно, всім – і владі, і опозиції в Україні сьогодні зручніша гра за старими правилами. Інша справа, вони зрозуміли: нікуди від нас не дітися – ми вже є, розгорнулися, спроби скомпрометувати, купити, очорнити тут не спрацюють", – зазначив О.Рибачук.  

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Керівник "Центру UA" висловив переконання, що сьогодні громадськості потрібно уважно аналізувати законопроекти, з якими працює парламент. "Хочемо боротися з корупцією? Давайте дивитися, хто і за які закони голосує і показувати виборцям, де криється корупція. Адже у нас дуже багато вузькокорпоративних і відверто корупційних законів", – сказав він.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: