fbpx
Без категорії

Чемпіонам IX Всесвітніх ігор присвоїли звання Заслужених майстрів спорту України

 Сьогодні міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін в урочистій обстановці присвоїв звання Заслужених майстрів спорту всім українським спортсменам, які привезли нагороди з IX Всесвітніх ігор. Нагадаємо, що IX Всесвітні ігри пройшли в колумбійському місті Калі.

 За словами міністра спорту, за відмінні результати, показані українськими спортсменами на іграх, Міністерство молоді та спорту України присуджує звання Заслуженого майстра спорту всім медалістами. Зокрема, звання Заслуженого майстра спорту України отримали гімнастки Аліна Максименко та Ганна Різатдінова. Крім того, звання Заслуженого майстра спорту отримав й Іван Настенко, чемпіон IX Всесвітніх ігор з джиу-джитсу. Також звання Заслуженого тренера України було присвоєно Віктору Малютенку. Про це повідомив Равіль Сафіуллін в ході прес-конференції в Міністерстві молоді та спорту України, присвяченої досягненням українських спортсменів на IX Всесвітніх іграх.

Читайте також:  В Чехії виступить відомий грузинський гурт "NIKOS BAND"

 Як зазначив Равіль Сафіуллін під час прес-конференції, з Колумбії українські спортсмениі привезли 9 золотих, 10 срібних і 9 бронзових медалей. Збірна України посіла 6 загальнокомандне місце. У загальній складності, в IX Всесвітніх іграх брали участь 86 спортсменів з України.

 Перемогла на IX Всесвітніх іграх Італія (18-13-18), друге місце зайняла Росія (17-23-13), а третє – Франція (16-11-13).

Читайте також:  В Чехії виступить відомий грузинський гурт "NIKOS BAND"

 Нагадаємо, що нещодавно Кабінет міністрів ухвалив рішення підвищити розміри преміальних за призові місця. Зокрема, призери Всесвітніх ігор з неолімпійських видів спорту отримають наступні преміальні від уряду України: за золоту медаль – 240 тисяч гривень (раніше ця сума становила 160 тисяч гривень), за срібну медаль – 200 тисяч гривень (раніше – 120 тисяч гривень), за бронзову медаль – 120 тисяч гривень (раніше – 80 тисяч гривень).

 За матеріалами: УНН

Читайте також: