fbpx
Футбол

Старт Бундесліги. Чи зможе хтось завадити боротьбі «Баварії» та «Боруссії» за золото?

 Сьогодні новий футбольний сезон стартує в німецькій Бундеслізі. Інтерес до футбольного сезону в Німеччині буде, без сумніву, підвищеним. А основною причиною цього є 2 німецьких футбольних клуби – мюнхенська «Баварія» і дортмундська «Боруссія», що зустрічалися один з одним у фіналі Ліги чемпіонів-2012/2013. Нагадаємо, що на шляху до фіналу представники Бундесліги здолали представників іспанської футбольної першості – «Барселону» і «Реал», які вважалися фаворитами. Новий футбольний сезон в Німеччині відповість на одне важливе питання: чи зможе будь-хто втрутитися в суперечку «Баварії» та «Боруссії» за золото?

 «Баварію» вести до перемог буде Хосеп Гвардіола, який вже провів один офіційний матч на посту наставника мюнхенського клубу і програв його якраз «Боруссії». Гвардіола, безумовно, змінить «Баварію» Хайнкеса, яка стала кращою командою Європи. Чи буде гра «Баварії» схожа на гру «Барселони»? Подивимося. Хоча Гвардіола напевно розуміє, що Німеччина не Іспанія і вживані іспанським фахівцем схеми в «Барселоні» можуть зовсім не прижитися на німецьких футбольних полях. Можливо, після поразки в матчі за Суперкубок Німеччини від «Боруссії» Гвардіола дещо перегляне свої реформи, а інакше битва за чемпіонство з Дортмундом може бути і програна.

 Саме «Боруссія» розглядається фахівцями як головний конкурент «Баварії» у боротьбі за «срібну салатницю». Команда Юргена Клоппа втратила лише Маріо Гьотце, зате всі інші в строю плюс поповнення в особі Генріха Мхітаряна, який грав в минулому сезоні у складі донецького «Шахтаря». Крім Мхітаряна в «Боруссію» прийшов П’єр-Емерік Обамеянг, що також можна віднести до посилення складу. Потрапивши у фінал Ліги чемпіонів, «Боруссія» встановила для себе високу планку, і тепер уболівальники цього клубу в новому сезоні чекають, як мінімум, повторення успіхів сезону минулого.

 Серед команд, які спробують порушити гегемонію «Баварії» та «Боруссії» у Бундеслізі, є леверкузенський «Байєр» і «Шальке» з Гельзенкірхена (суперник «Металіста» на стадії плей-офф Ліги чемпіонів). Щодо «Шальке», то ця команда обігравала Дортмунд в минулому сезоні. «Байєр» і «Шальке» перед стартом сезону схожі один на одного тим, що в їх складах вболівальники побачать молодих виконавців, що вважаються в Європі перспективними. Серед таких гравців – Леон Горетцку і ​​Крістіан Клеменса (обидва – «Шальке»), а також Джуліо Донаті і Сон Хен-Міна, які захищатимуть кольори «Байєра».

 Хто ще може завадити «Боруссії» і «Баварії» боротися один з одним за чемпіонство? Можливо, таким клубом стане «Фрайбург», а можливо про свою славну історію згадають «Вердер» або «Гамбург», а також «Вольфсбург», що наробив свого часу багато шуму в Європі.

 Загалом, питань багато, а відповість на них новий футбольний чемпіонат, який стартує сьогодні матчем «Баварія» – «Борусія» (Менхенгладбах). Цей поєдинок розпочнеться сьогодні, у п’ятницю, 9 серпня, о 21:30 за київським часом.

Читайте також: