fbpx
Спорт

Володимир Кличко не буде брати участь в Олімпіаді-2016

 Як повідомляють західні ЗМІ, український чемпіон Володимир Кличко втратив можливість виступити на наступних Олімпійських іграх-2016 в Ріо-де-Жанейро. Справа в тому, що закінчився термін, протягом якого український боксер мав шанс звернутися до Німецької асоціації боксу і повідомити їй про бажання прийняти німецьке громадянство.  

 Відзначається, що Федерація боксу України не допустила Кличка до участі в Олімпіаді, відхиливши його кандидатуру. Таким чином, його єдиним шансом потрапити на Олімпійські ігри була Німеччина.  

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 За правилами Міжнародної асоціації боксу, брати участь у наступній Олімпіаді зможуть лише ті професіонали, які провели не більш 15 боїв на професійному рингу і які не старші 40 років. Незважаючи на те, що Володимиру Кличку до моменту проведення Олімпіади виповниться 41, а кількість його поєдинків дорівнює 63, передбачалося, що для нього асоціація зробить виняток.  

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Раніше Володимир Кличко говорив про те, що повернутися на Олімпійські ігри – його мрія. Він вже брав участь в Олімпіаді 1996 року, завоювавши золото.

Читайте також: