fbpx
Право

У РФ врегулюють роботу наметових таборів на законодавчому рівні

 Депутати Держдуми мають намір прийняти законопроект, який регулюватиме роботу наметових таборів з нелегальними біженцями. Про це повідомив голова комітету з праці та соціальної політики Андрій Ісаєв. При цьому депутат зазначив, що законопроект поки що не готовий, але пообіцяв не зволікати з його розробкою.  

 Як очікується, депутати ухвалять вже готовий законопроект цієї осені.  

 Ісаєв вважає, що в законопроекті слід змінити назву «наметовий табір» на «нестаціонарний пункт тимчасового утримання нелегальних мігрантів», оскільки у людей може виникати асоціація з концтаборами. Крім того, Андрій Ісаєв пропонує надати біженцям можливість працювати на добровільній основі. На його думку, якщо під час перебування в таборі мігрант буде трудитися, то згодом можна буде повторно розглянути питання його депортації і відмовитися від цієї ідеї.  

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Ініціатива депутатів, судячи з усього, пов’язана із зверненнями правозахисників, які вимагають порушити кримінальну справу за фактом наметового табору, розбитого в центрі Москви 1 серпня. Наметовий табір у районі Гольяново був відкритий МНС на прохання поліції. Він здатний вмістити близько 1000 осіб, а містяться в ньому люди, які очікують депортації.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 За матеріалами: izvestia.ru

Читайте також: