fbpx
Політика

Вашингтон все ще сподівається на видачу Сноудена

 Прес-секретар Білого дому Джей Карні заявив в четвер, що у Вашингтоні як і раніше розраховують на видачу побіжного екс-співробітника спецслужб США Едварда Сноудена, що отримав політичний притулок у Росії.

 «Нашою позицією залишається те, що пан Сноуден повинен бути повернутий у США, де йому належить відповісти на звинувачення у злочині, і де йому будуть надані всі права. У нас давня історія співпраці з Росією по лінії правоохоронних органів, яка дозволяла подібне в минулому і може дозволити в майбутньому», – сказав Карні і додав, що президент Обама дуже розчарований тим, що Росія вирішила не повертати Сноудена.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 У той же час, Карні роз’яснив, що справа Сноудена не була єдиною причиною скасування двосторонньої зустрічі на вищому рівні з Росією. За словами прес-секретаря, було прийнято до уваги що в переговорах з Росією з організації двосторонньої зустрічі не було досягнуто прогресу і було багато складнощів. Проте, сказав Карні, Вашингтон розраховує на розвиток відносин з Росією.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Нагадаємо, в п’ятницю у Вашингтоні відбудеться зустріч глав дипломатичних і оборонних відомств двох країн, на якій планується обговорити все коло двосторонніх відносин.

 За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: