fbpx
Суспільство

Археологи розгадують таємницю Мони Лізи

 У п’ятницю, дев’ятого серпня, в Італії археологи розкриють труну з тілом Лізи Герардіні, яка жила у Флоренції в XV столітті. Археологи та історики впевнені в тому, що саме її зобразив на картині "Мона Ліза" ("Джоконда") великий Леонардо да Вінчі.

 Як очікується, розкопки у фамільному склепі Герардіні проллють світло на одну з головних таємниць історії, що трапилася в епоху Відродження, однак, про те, чия ж посмішка зводить з розуму мистецтвознавців і цінителів живопису в усьому світі, стане відомо ще не скоро.

Читайте також:  В Чернівецькій області цивільні мешканці напали на працівника ТЦК: для самозахисту військовослужбовець здійснив постріли (ВІДЕО)

 Перед археологами стоїть непросте завдання, спочатку фахівцям потрібно буде ексгумувати останки, а далі їм належить виконати довгу і копітку роботу з відтворення зовнішності Лізи Герардіні.

 Причина, чому вирішили розкривати могилу саме цієї жінки, відома багатьом фахівцям – в листах, що дійшли до наших днів, згадується, що це саме вона позувала Леонардо. Відомо також, що вона і жила неподалік від будинку да Вінчі.

Читайте також:  В Чехії знайшли мертвою 14-річну українку

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: