У Японії згадували жертв атомного бомбардування

 У ці дні тисячі японців приходять в парк Миру в японському місті Хіросіма, щоб згадати і вшанувати пам’ять жертв атомного бомбардування 1945 року.

 Нагадаємо, американський військовий літак Б-29 скинув над центром цього міста уранову бомбу "Малюк", потужність якої становила 21 кілотонну. Відразу ж після вибуху загинули близько 80 тисяч осіб, 12 тисяч людей досі числяться в списках зниклих безвісти. Однак серед тих, хто відзначає в ці дні скорботну дату, є й ті, хто вцілів і продовжує боротися з променевою хворобою. До 68-ї річниці змогли дожити близько 200 тисяч очевидців трагічної події.

 «Ми, народ Японії, стали єдиною жертвою ядерної атаки в історії. Зараз наше головне завдання – домогтися того, щоб у світі не було атомної зброї. І ми повинні постійно нагадувати всім людям про нелюдськість цього виду озброєнь», – заявив прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе.

Related Post

 Сьогодні багато істориків зійшлися в думці, що у США не було реальних причин для застосування ядерної зброї, і ці бомбардування стали варварським актом залякування, жертвами якого стали десятки тисяч мирних жителів, так як військових об’єктів у Хіросімі не було.

У Японії згадували жертв атомного бомбардування (відео):

За матеріалами: 1tv.ru

Leave a Comment