У Грузії почався новий навчальний рік

Сьогодні, 16 вересня, в Грузії стартував новий 2013-2014 навчальний рік. За даними Міністерства освіти Грузії, країна нараховує 2332 середні школи, з яких: 247 – приватні, 2085 – публічні. Учнів в Грузії налічується 610 430, з яких 559 189 учні публічних шкіл, а 51 241 – приватних. У перший клас публічних шкіл  цього року пішли 44 700 учнів. Як повідомили в Міністерстві освіти, процес переходу з однієї школи в іншу між публічними і приватними школами триває і, отже , співвідношення учнів шкіл може ще змінитися.

Щодо ВУЗів, то в Грузії налічується 64 акредитованих вищих навчальних закладів. За даними Міносвіти Грузії, цього року на перший курс було зараховано близько 28 тис. абітурієнтів. У цілому, в акредитованих ВНЗ Грузії числиться більш ніж 120 тис. студентів.

Учнів Грузії привітала з настанням нового навчального року міністр освіти Тамара Саникідзе. У своєму виступі в одній з публічних шкіл Грузії вона заявила про нововведення в навчальному процесі та навчальних закладах країни.

«У цьому навчальному році у нас багато нововведень. Так, були роздані безоплатно підручники, реабілітована інфраструктура, підвищена заробітна плата шкільного персоналу, практично в усіх школах підключений інтернет і оновлені нетбуки для учнів. Крім цього, ряд проектів, які знаходяться в стадії розробки, поступово вводитимуться протягом навчального року», – повідомила міністр освіти.

Related Post

За її словами, в Міністерстві робиться все можливе, щоб рік був спокійним, якісним і плідним.

«Наше відомство буде всіляко сприяти навчальному процесу, для того, щоб створити всі необхідні умови учням для плідної роботи в освоєнні навчального матеріалу», – додала Саникідзе.

Також, в 2013-2014 році до навчальних закладів повертається забута за часів колишньої влади російська мова. Кількість годин буде збільшено, що сприятиме збільшенню робочих місць для педагогів з російської мови та літератури.

За матеріалами: Грузия Онлайн

Leave a Comment