fbpx
Економіка

Уряд став менше тиснути на малий і середній бізнес – думка експерта

 Кабінет міністрів України бореться з бюрократизацією адміністративного тиску на малий і середній бізнес.

 Про це розповів Вадим Браїлівський, генеральний директор інвестиційно-банківської компанії «European Capital Management». Експерт прокоментував плани уряду України за твердженням критеріїв оцінки ступенів ризику від провадження підприємницької діяльності.

 На думку експерта, це дуже грамотний підхід. З одного боку, зазначає Вадим Браїлівський, українські підприємці звільняються від «адміністративного гніту», а з іншого – держава покращує загальний інвестиційний клімат. Таким чином, підкреслив експерт, бізнес і влада укладають взаємовигідну угоду.

 Вадим Браїлівський стверджує, що вищевказані дії уряд України вживає в світлі виконання вимог президента України з дерегуляції бізнесу та звільнення українського бізнесу від адміністративних бар’єрів.

 «Кабмін бореться з бюрократизацією адміністративного тиску на середній та малий бізнес, чого і вимагає глава держави», – заявив Вадим Браїлівський.

 Експерт вважає, що можна лише вітати ту обставину, що після таких ініціатив президента, а також створення системи «єдиного вікна», всі перевірки будуть вестися за допомогою електронного спілкування, а контакти українських бізнес-чиновників будуть зведені до мінімуму.

 Нагадаємо, що згідно з постановою Кабінету міністрів, в Україні планується затвердити критерії щодо оцінки ступеня ризику від провадження підприємницької діяльності.

 Згідно з цим документом, всіх суб’єктів господарювання поділять на 3 різні категорії в залежності від ступеня ризику – незначна, середня і висока. Планові заходи контролю за діяльністю підприємств з високим ступенем ризику планується проводити не частіше 1-го разу на рік.

 За матеріалами: lb.ua

Читайте також: