fbpx
Право

В Україні діє спрощений порядок митного оформлення зерна – Міндоходів

   Міністерство доходів і зборів України попередило керівників митних органів про персональну відповідальність у разі затримки митного оформлення зернових вантажів.  

 Як зазначає прес-служба Міндоходів, в країні діє спрощений порядок митного оформлення зерна.  

 "На сьогоднішній день експорт зерна здійснюється на загальних підставах. Будь-яких сертифікатів якості, сертифікатів походження, контрактів, завірених на біржі, при здійсненні експорту зерна митницями не потрібно. При митному оформленні зерна контролюється тільки підтвердження проведення фітосанітарного та радіологічного видів контролю", – уточнюється в прес-релізі.  

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Міндоходів відзначає готовність співпрацювати з Торгово-промисловою палатою України та учасниками ринку у питанні спрощення видачі сертифікатів походження сільгосппродукції, яких вимагають країни-імпортери.  

 Як повідомлялося, прем’єр-міністр України Микола Азаров 7 серпня доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству доходів і зборів, Міністерству інфраструктури та Міністерству аграрної політики та продовольства у тижневий термін розробити та подати на розгляд уряду механізм спрощення логістики і зниження витрат на ринку зерна.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Раніше Міжвідомча робоча група Мінекономрозвитку з питань логістичних витрат і підвищення ефективності експорту зерна в 2013/14 маркетинговому році оприлюднила план-графік заходів, серед яких – перегляд вартості послуг на інспектування при експорті зерна і спрощення процедури отримання дозвільних документів.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: