fbpx
Політика

Симоненко ініціює проведення в Україні референдуму з вибору між ЄС і МС

 Комуністична партія України на чолі з її лідером Петром Симоненком ініціюють проведення Всеукраїнського референдуму, на якому жителі країни самі повинні вирішити, куди рухатися в майбутньому державі – до Митного або Європейського союзу. Збір підписів за проведення референдуму стартує вже 8 вересня. Про це Петро Симоненко заявив в ході зустрічі з представниками регіональних ЗМІ в Києві.

 За його словами, МС набагато вигідніший для України, ніж ЄС, оскільки навіть побіжний аналіз товарообігу свідчить про те, що МС принесе українській державі до 9 мільярдів доларів прибутку, а ЄС – 2 мільярди доларів втрат щорічно. Також Петро Симоненко підкреслив, що після розпаду СРСР економічні зв’язки з Росією почали поступово розриватися. А від цього страждають основні галузі вітчизняної економіки, зокрема і машинобудування.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Наприклад, раніше на підприємстві «Луганськтепловоз» працювало 42 тисячі людей, і воно забезпечувало потребу СРСР у тепловозах на 96%. Через 20 років на підприємстві залишилося близько 5 тисяч працівників, але і їм загрожує скорочення. Але ЄС тепловози українського виробництва ні до чого, їх потребує більше Росія. Значить і МС набагато вигідніший для України, – упевнений комуніст.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 За матеріалами: kpu.ua

Читайте також: