fbpx
Новини світу

Кадиров сплутав мусульманські свята

 Сьогодні, 8 серпня, голова Чеченської республіки Рамзан Кадиров через свій аккаунт в Instagram опублікував послання для мусульман, вітаючи їх зі святом Курбан-байрам, незважаючи на те, що у цей день відзначається Ураза-байрам – інше свято мусульман. Згодом, пославшись на втому, він вибачився за помилку.

 Кадиров зробив пояснення, що в передсвятковій метушні не відпочивав зовсім і провів без сну кілька днів. За його словами, це і стало причиною його деякої неуважності, через що він сплутав російськомовні відповідності цих свят. Кадиров зазначив, що і Курбан-байрам мусульманами відзначатиметься зовсім скоро.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Він опублікував фотографії, де згадує Курбан-байрам. У той же час у самій першій фотографії, яка присвячена святу, він називає його вірно, але в кінці все одно поставив тег КурбанБайрам.

 У 2013 році, мусульманське свято Ураза-байрам («Свято розговіння»), яке відзначається на честь закінчення поста в священний місяць Рамадан, випало на 8 серпня. А свято Курбан-байрам «Жертвопринесення» відзначається після закінчення 70 днів від Ураза-байраму і знаменує собою закінчення хаджу. Таким чином, Курбан-байрам буде святкуватися цього року 15 жовтня.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Молоді кадировці святкують Ураза-Байрам (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: