fbpx
Політика

Симоненко: Зовнішній борг України може досягти 80% ВВП

 Незалежність України по суті нічого не дала – досі країна знаходиться в залежності від міжнародних фінансових організацій, зокрема і МВФ. Чи не стане подивом, якщо в недалекому майбутньому зовнішній борг держави досягне 80% ВВП. Таку думку в ході зустрічі з представниками регіональних ЗМІ в Києві висловив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко.

 «Незалежність України залишається формальним поняттям, яке не вдалося реалізувати. І на практиці, на жаль, наша країна не може самостійно приймати рішення. Всю політику влади в Україні сьогодні визначає МВФ», – підкреслив він.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 У той же час напередодні підписання угоди про асоціацію Євросоюз висунув Україні ряд вимог. Та не висунула жодної вимоги у відповідь. Тоді про яку політичну незалежність України може йтися?!

 Крім політичної, в Україні підірвана і економічна незалежність, – вважає Петро Симоненко. У поточному році загальна сума зовнішніх боргів країни вже складає більше 62 мільярдів доларів, а до кінця року вона може сягнути 80% ВВП.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 «Країна скочується в боргову яму, а боржник, апріорі, незалежним бути не може», – резюмував комуніст.

 За матеріалами: kpu.ua

Читайте також: