fbpx
Політика

Російський прем’єр дозволив робити фото в магазинах

 На зустрічі з партійним активом "Єдиної Росії", яка проходила у четвер у Сочі, глава російського уряду Дмитро Медведєв порекомендував власникам великих торгових мереж допускати до прилавків у своїх торгових залах не тільки «підгодованих» постачальників, а і не перешкоджати діям «народних контролерів», які на законній підставі намагаються контролювати рівень цін і якість товарів у супермаркетах.

 Одна з партійних активісток поскаржилася прем’єру на складності роботи проекту «Народний контроль», які виникають найчастіше через те, що охоронці мережевих магазинів забороняють переписувати і фотографувати «підозрілі» цінники. Дмитро Медведєв погодився, що дії охорони незаконні і відбуваються вони з потурання власників магазинів і торгових мереж.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «Абсолютно законним є фотографування того, що продається, якщо ви це використовуєте не в комерційних цілях, – пояснив Медведєв. – Якщо ви просто цінник фотографуєте – це абсолютно законно, це абсолютно відповідає правилам роздрібної торгівлі та законодавству про захист прав споживачів».

 У разі повторення таких випадків прем’єр порадив активістам звертатися в суди. Крім того, коли мова зайшла про торгові мережі, прем’єр зазначив, що в них повинні бути представлені всі продукти, а не тільки ті, які поставляють «підгодовані» виробники або ті, хто відстібає «данину».

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: