fbpx
Новини світу

Роботи капітального характеру щодо кожного будинку в Ялті будуть визначені до 1 вересня – Сергій Ілаш

   У Ялті після проведення інвентаризації до 1 вересня будуть визначені роботи капітального характеру щодо кожного будинку, повідомив журналістам Ялтинський міський голова Сергій Ілаш на прес-конференції, присвяченій 175-річчю Ялти.  

 "Інвентаризація проводиться ремонтно-експлуатаційними організаціями № 1,2,3, згідно з розробленою формою. За її підсумками будуть визначені роботи капітального характеру щодо кожного будинку і орієнтовна сума коштів для їх виконання", – сказав С.Ілаш.  

 Торкаючись проблеми аварійних будинків особливо в центрі, та схеми будівництва на їх місці нових з метою поліпшення житлових умов ялтинців, які в них проживають, градоначальник зазначив, що проведена інвентаризація повинна виявити будинки, які будуть обстежені додатково на предмет аварійності.  

 "Аварійними будинки визнаються лише за рішенням місцевого органу влади на підставі висновку проектної організації, що має на це ліцензію, тому й будуть проведені додаткові обстеження", – роз’яснив С.Ілаш.  

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 За його твердженням, раніше укладені інвестиційні проекти з будівництва комерційних об’єктів з розселенням мешканців з аварійних будинків на сьогоднішній день не працюють у зв’язку з відсутністю коштів для їх реалізації.

 "Ми будемо залучати претендентів для реалізації інвестиційних проектів, після інвентаризації і визначення об’єктів, які можуть бути інвестиційно-привабливими", – вважає С.Ілаш.  

 За результатами інвентаризації, як вважає мер, має бути прийняте рішення про створення перспективної великої програми з попередньою робочою назвою "Мікрорайон", що передбачає суттєве оновлення житлових мікрорайонів.  

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 "Для цього буде зроблено кілька ескізних проектів того, якими будуть надалі ті чи інші мікрорайони, щоб їх винести на громадське обговорення для подальшої реалізації", – доповнив С.Ілаш.  

 Відповідаючи на питання про те, за які кошти буде реалізовуватися проект реконструкції та ремонту будинків, міський голова сказав, що буде сформований бюджет, поповнюваний за рахунок декількох джерел.

 "Будемо домагатися державної допомоги, залучення коштів міського бюджету, є ідея залучити до цього меценатів міста, щоб створити фінансовий пул. Оскільки Програма не на один рік, то хотілося б, щоб в її реалізації був задіяний потенціал самих ялтинців", – підкреслив З . Ілаш.  

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: