fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Скандальне будівництво на Троєщині. Міліція Києва відкрила провадження

   У Деснянське райуправління столичної міліції в середу надійшло повідомлення про те, що за адресою проспект Маяковського, 4 невідомі особи застосували сльозогінний газ.  

 Як повідомляє відділ зі зв’язків з громадськістю ГУ МВС України в м. Києві в четвер вранці, на місце події була направлена ​​слідчо-оперативна група.  

 "Встановлено, що быля будівельного майданчика зібралася група місцевих жителів, приблизно 200 осіб, які вимагали припинити будівництво, їх підтримали представники однієї з політичних сил. Коли обурені громадяни підійшли до огорожі, між ними та охороною будмайданчика виник конфлікт", – наголошується в повідомленні.  

 За попередньою інформацією, охоронці застосували сльозогінний газ і вогнегасники. У свою чергу, місцеві жителі завалили паркан і пошкодили будівельну техніку. "Правоохоронці, які перебували на місці, доклали всіх зусиль, щоб припинити конфлікт. Щодо осіб, які порушували громадський порядок, було складено 4 адміністративних протоколи за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) та 1 адмінпротокол за статтею 185 КУпАП.  

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 У результаті конфлікту за допомогою в медичний заклад звернулися дві людини.  

 У столичному ВЗГ ГУ МВС також повідомили, що правоохоронцями до Єдиного журналу обліку було внесено 6 повідомлень, зокрема одна заява від народного депутата України. За даним фактом слідчим відділом Деснянського райуправління столичної міліції було розпочато кримінальне провадження за статтею 296 Кримінального Кодексу України – "Хуліганство". Зараз правоохоронці встановлюють всі обставини та учасників конфлікту.  

 У той же час у прокуратурі Деснянського району Києва повідомили, що внесли подання керівництву Інспекції державного архбудконтролю в Києві з вимогою скасувати реєстрацію декларації про початок будівельних робіт на вул. Маяковського, 4.  

 У прес-службі відомства зазначили, що рішенням Київради у 2010 році земельна ділянка площею 0,38 га на вул.Маяковського, 4 передана в оренду приватному підприємству для будівництва торгово-офісного комплексу. Надалі після отримання дозвільних документів забудовник почав будівництво.  

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Разом з тим, прокурорською перевіркою встановлено, що декларація про початок виконання будівельних робіт, зареєстрована Інспекцією архбудконтролю в Києві, була видана з порушенням містобудівного законодавства України.  

 Так, інформація, представлена ​​забудовником для реєстрації зазначеного документа, як з’ясувалося, не відповідає відомостям, зазначеним у проекті будівництва торгово-офісного комплексу.  

 Як повідомлялося, в середу ввечері жителі Троєщини штурмували будмайданчик, розташований біля житлового будинку за адресою вул.Маяковського, 4.  

 Як повідомили очевидці агентству "Інтерфакс-Україна", в середу на огородженій під будівництво супермаркету відомої торгової мережі території почалися будівельні роботи і були вирубані десятки дерев. При цьому вони зазначили, що раніше на ділянці, яку півроку тому огородили під будівництво, був сквер.   

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: