fbpx
Кінотеатри

На фестивалі анімаційних фільмів в Оттаві будуть представлені російські мультфільми

 Журі міжнародного фестивалю анімаційного кіно в Оттаві, який проводиться з 1976 року, відібрало для участі в огляді три російські мультиплікаційні стрічки.

 Всі мультфільми, які будуть представляти Росію в столиці Канади, зняті жінками, кожна робота вже заслужила теплі відгуки критиків на батьківщині.

 Отже, учасниками фестивалю в Оттаві від Росії стануть мультфільми «Образа» (режисер Ганна Буданова), «Сніжинка» (режисер Наталія Чернишова) і «Дощ іде» (режисер Ганна Шепілова). Анімаційна стрічка «Образа» була відзначена спеціальним призом журі на фестивалі в Ансі у Франції, історія про африканського хлопчика «Сніжинка» отримала головний приз XX Відкритого фестивалю студентських і дебютних фільмів "Свята Анна", а мультфільм "Дощ іде» поки ніяких нагород не отримав, але заслужив позитивні відгуки.

 Всього для участі у фестивалі анімаційного кіно були заявлені 1926 картин з 76 країн. Журі відібрало для конкурсної програми вісім повнометражних мультиплікаційних фільмів і 98 короткометражних. Всі вони будуть представлені з 18 до 22 вересня.

"Образа" (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: