fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

МЗС України намагається повернути на батьківщину українського моряка, що вижив під час зіткнення в Азовському морі

 Міністерство закордонних справ України стверджує, що вони прикладають всі зусилля для повернення на батьківщину і захисту прав українського моряка, якому вдалося вижити під час зіткнення з катером російської берегової охорони в Азовському морі. У відомстві зазначили, що 30 липня вони провели двосторонні консультації з даного випадку, під час яких також порушувалося і питання повернення на батьківщину українського моряка.  

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 «МЗС України співпрацюючи з посольством України в Росії, а також Генеральним консульством України в Ростові-на-Дону, забезпечує консульський супровід в кримінальній справі, яку було порушено щодо українця», – заявили в міністерстві.  

 У прес-службі МЗС також повідомили про те, що 7 серпня представники українського генконсульства зустрічалися з потерпілим і його адвокатом, а також зі слідчим, які займаються справою українського рибалки.  

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Нагадаємо, що інцидент в Азовському морі стався 17 липня. Український баркас зіткнувся з катером російської берегової охорони. У результаті події загинули четверо громадян України. Вижити вдалося лише одному – Олександру Федоровичу.   

 За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: