fbpx
Інновації

Кабмін затвердив проект реконструкції шосе «Київ – Харків – Довжанський»

 У середу, 7 серпня, під час засідання уряду України було прийнято розпорядження Кабміну «Про затвердження проекту« Реконструкція автомобільної дороги державного значення М-03 Київ – Харків – Довжанський на ділянці Лубни – Полтава, км 210+000 – км 300+550, км 323+000 – км 329+050 ».

 Зазначимо, що автодорога «Київ – Харків – Довжанський» знаходиться по території Лубенського, Великобагачанського, Хорольського та Решетилівського районів (на ділянці км 210+000 – км 300+550). Крім того, траса М-03 проходить і по території Полтавського району (км 323+000 – км 329+050).

 Перший заступник міністра інфраструктури Костянтин Єфименко заявив, що реконструкція вищевказаних ділянок автодороги «Київ – Харків – Довжанський» призведе до поліпшення їх стану, забезпечить максимальну зручність руху та безпеку, а також зменшить негативний вплив дорожньо-транспортного комплексу на навколишнє середовище.

 За його словами, реконструкцією передбачено розширення земляного полотна і устрою «дорожнього одягу» за вимогами технічної категорії I-б з 4-ма смугами руху.

 Повідомляється, що в ході реконструкції будівельні і дорожні роботи проводитимуться на ділянках в межах Полтавського регіону. Загальна протяжність «робіт» складе 82,74 км. Параметри автомобільної дороги будуть приведені до категорії I-б, планується збільшення ширини проїзної частини в 2 рази – до 15 м. Крім того, у проекті передбачена і реконструкція 2-х транспортних розв’язок у двох рівнях, а також 6-ти мостів та 3 – х шляхопроводів.

 Заступник міністра інфраструктури розповів, що фінансове забезпечення реконструкції автодороги «Київ – Харків – Довжанський» на ділянці «Лубни – Полтава» проходитиме за рахунок позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку, яку отримали під державні гарантії.

 За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: